Stalling

De paarden staan bij ons in volpension. Dit houdt in dat wij het voeren, het uitmesten en het opstrooien van de stallen verzorgen.

Potstal
Wij mesten niet dagelijks uit, omdat wij potstallen hebben. Een potstal is een stal waarin de mest wordt opgepot.  Als het mengsel van mest en stro een bepaalde hoogte heeft bereikt, worden de stallen geleegd.

Boxen
Zonnehoeve beschikt over 73 ruime paardenboxen. Hiervan zijn er 42 binnen stallen en 31 buiten stallen. De boxen hebben een afmeting van 3×4 meter en zijn voorzien van schuifdeuren, de boxen binnen hebben een weefrek eraan vast zitten.  De tussenmuren hebben op de bovenste helft tralies, zodat de paarden elkaar kunnen zien. Ter hoogte van de voerbak is de tussenmuur wel dicht, hierdoor kunnen de paarden in alle rust eten. Uiteraard heeft elke stal een eigen waterbak.

De stallen zijn goed geventileerd zonder dat het er tochtig is. De stallen worden dagelijks opgestrooid, behalve op zondag.

Kast
Als je paard bij ons gestald staat, dan krijg je hier een kastje bij. Hierin kun je al je paardenspullen kwijt.

Voer
De paarden worden 4 keer per dag gevoerd. Zij krijgen s’ochtends eerst kuil. Doordat zij met ruwvoer beginnen, wordt er 4x zoveel speeksel geproduceerd, dit is belangrijk omdat dit een buffer vormt voor de maagwand. Zodra alle paarden voorzien zijn van kuil/hooi, krijgen zij hun dagelijkse portie krachtvoer (biks). s’ Middags krijgen de paarden opnieuw kuil en om 17.00 uur hun krachtvoer.

Paddock, stapmolen en de wei
In het winterseizoen kun je je paard door het stalpersoneel 2 keer per week eruit laten halen, dit zit bij de stalling in. Je kunt hierbij kiezen uit de paddock of de stapmolen, dit kun je aangeven bij ons op het bord. Als het wenselijk is dat het paard er elke dag uit komt, dan kan je dit uiteraard bij ons aangeven.

In het zomerseizoen gaan de paarden na het krijgen van hun kuil, het land op. Hierin zet het stalpersoneel het paard óf buiten, óf haalt het paard binnen. Als het wenselijk is dat beide wordt gedaan, dan kun je dit uiteraard bij ons aangeven.